Плавно покачване на цените на имотите за последната година и стабилизиране на

...
Плавно покачване на цените на имотите за последната година и стабилизиране на
Коментари Харесай

Столичният „Манхатън“: В този район жилищата вървят от 500 хил. евро нагоре

Плавно повишаване на цените на имотите за последната година и стабилизиране на пазара. Такава равносметка вършат брокери пред bTV.

В региона на „ Докторския монумент “ са едни от най-скъпите парцели в столицата. Цените са от 500 000 евро нагоре. Навярно това е най-скъпият регион в цяла България.

Преди 1989 година тук са живеели някои от партийните величия. Самият Тодор Живков е живял на улица „ Оборище “, която шеговитото в годините е придобила името „ Тодорище “.

Там екипът на медията преглежда парцел, който е в първокласния сегмент на парцелите. Той е 100 квадратни метра и е ремонтиран главно през тази година. Неговата цена сега е към 6500 евро на квадратен метър.

„ Високата цена на този парцел произтича от това, че регионът подготвя към такива цени. В момента не мисля, че има по-интересен регион от този. За мен това е „ Манхатън “ на София “, сподели брокерът на недвижими парцели Радослав Найденов.

„ В квартала се срещат жилища за главен ремонт и костват много. Има такива, които са ремонтирани, само че са на по-достъпна цена. Не можем да определим квадратния метър, тъй като може да доближи и до над 10 000 евро. Нека да кажем, че стартират от 3500 евро на кв./метър до 10 хиляди “, посочи брокерът.

Сравняваме този апартамент с жилище в столичния квартал „ Люлин “ 3 наоколо до Околовръстното шосе. Жилищата са най-вече в панелни блокове и цените надлежно са надалеч по-достъпни от центъра.

„ Продават жилището по този начин, както го виждате – с цялата покъщнина и електроуредите. Този парцел е на 119 хиляди евро. Това е подобаващата цена за този регион предвид на това къде се намираме в квартала и каква е гледката “, уточни Костадин Чолаков, брокер на недвижими парцели.

Жилището разполага с две спални и дневен тракт – готово с обзавеждане.

„ Търсят се такива жилища. Дали поради това, че нарастнаха услугите на ремонтите, дали поради това, че хоратя нямат време да се занимават с поправки. Човек си взима единствено персоналните неща и може да пристигна да живее тук напряко “, добави брокерът.

БЛИЦ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР